Black Friday, wat moet je ermee?

Black Friday bij Trendyspeelgoed.nlBlack Friday komt er aan. En ik word er helemaal gek van! Iedere spot op de radio, krantje dat je openslaat, bericht op facebook gaat over Black Friday.

Maar wat is Black Friday nou? Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

Nou dat is ondertussen overgewaaid naar Nederland en iedere ondernemer doet mee want tja, de consument kan zijn euro maar 1 x uitgeven en we willen allemaal dat dit in onze shop gebeurd toch? Daarom zie ik veel mede ondernemers rare bokkensprongen maken. Prijzen eerst verhogen om daarna te blaten over 50% korting. Afgekeurde handel opkopen om deze voor stuntprijzen weer te dumpen. Ik krijg daar toch echt jeuk van. Want..wat te denken van al die winkels die nu hun hele assortiment met 25% korting aanbieden? Heb je dan de rest van het jaar serieus veel te veel betaald?

Als ik naar mezelf kijk, en ja, je moet altijd vanuit je eigen kracht denken en voor jezelf instaan: Ik KAN gewoon geen fikse korting op mijn hele assortiment permitteren. Door de btw verhoging, dollar koers en dus flink gestegen inkoopprijzen zijn de marges in speelgoedland behoorlijk onder druk komen staan de afgelopen jaren. De concurrentie is moordend door de prijs cowboys die genoegen nemen met een euro marge maar niet thuis geven als er service gevraagd wordt. Nee het is echt geen makkelijke branche.

En toch wil ik Black Friday niet zomaar voorbij laten gaan. Natuurlijk wil ook ik dat jullie bij mij komen shoppen, maar niet alleen die dag? Graag ook de rest van het jaar. En dus blijven we bij onze principes. Prachtig speelgoed en spellen tegen een nette prijs, met goede service, snelle levering, gratis retour. Ook doen we graag iets extra’s voor onze klanten. Want we willen onze klanten graag een goed gevoel geven. Daarom geen rigoureuze margevretende kortingsactie op Black Friday die ons flink geld kost, maar leuke acties en aanbiedingen, voor ieder wat wils! Wij blij en hopelijk ook …jullie blij! We hebben een speciale Black Friday pagina gemaakt waar we al onze acties die dag op publiceren. Dus, nog op zoek naar leuk onderscheidend speelgoed en spellen? Voor een verjaardag of de feestdagen? We verwelkomen je graag in onze shop! Wil je wat persoonlijk advies? Kom je er niet uit? Bel of mail ons gewoon, we geven graag advies.

Wij wensen iedereen een happy Black Friday en ook superleuke en gezellige feestdagen!

Geef een reactie